Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
VeraCruz
Plaatjes en praatjes van en met Ineke
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Hartje zomer in het zuid-westen van Spanje. stof genoeg voor mooie plaatjes van mijn bloeiers. of van die op mijn pad. en heel belangrijk lekker eten. voor ons beiden of met onze gasten. en een nadere kennis making met onze niet meer zo jonge kater Buster.



Mijn Profiel

VeraCruz
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Sinaasappel cake van Amber
11 augustus 2012 09:43

Een van mijn bloeiers
11 augustus 2012 09:24

Wat liefde, water en een mooie...
02 oktober 2011 14:56

Sausje erbij.?
18 september 2011 22:33

Meditariaans is een ruim begrip
16 september 2011 18:30




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Hanneke
04 april 2009 11:38
_
Goedemorgen Ineke, Ook hier is de lente begonnen maar ik verlang naar meer. Met mijn weblog gaat het lekker. Alles goed met jullie, ben net ook even op Hans zijn weblog wezen kijken Groetjes en hug Hanneke http://www.hannekes-culinaria.vijftigplusser.nl/

Christiaan
01 april 2009 16:58
_
Een leuk begin Ineke.Ik heb het met genoegen bekeken. Ik kom zeker nog weer terug op deze blog Groetjes uit Thailand, Chris

Wenny
25 maart 2009 20:52
_
Wat leuk, dat je nu echt aan het bloggen bent. Heb met plezier rondgekeken. Tot kijks. Groetjes uit een koud en nat Groningen en beterschap voor Buster.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 14:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 14:52
_
Inemaartje Online

Door BenOostdam om 14:50
_
BenOostdam Online

Door JanRutgers om 14:50
_
JanRutgers Online

Door jeanneke1 om 14:48
_
Jeanneke1 Online

Door Ruud_ om 14:45
_
Ruud_ Online

Door luciaT om 14:42
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door Briesje om 14:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Sinaasappel cake van Amber


klaar voor de oven...

Ik heb er een eigen draai aan gegeven omdat ik geen vierkant bakblik bezit. in plaats van het sap van 1 sinaasappel, gebruikte ik 4 eetlepels. cakemeel, en iets meer rasp. wel bewerkelijk, maar OOOOO zo lekker.


voor meer info even kijken bij Amber.




Sinaasappel cake

Een fijne cake met de frisse smaak van sinaasappel.

Dit heb je nodig:

125 gram zachte roomboter;

125 gram poedersuiker;

3 eieren;

de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel; ( van 2 dunne schillen)

125 gram bloem; (Cakemeel)

1 afgestreken koffielepel bakpoeder.

Voor het glazuur:

1/2 sinaasappel;

150 gram poedersuiker.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix in een kom de zachte roomboter samen met de helft van de poedersuiker. Splits de eieren. Roer de ei gelen door het boter/suiker-mengsel samen met de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel. Mix er langzaam aan de gezeefde bloem en het bakpoeder doorheen. Klop de eiwitten stijf met het restant van de poedersuiker en spatel dat luchtig door het beslag.

Be boter en be bloem een vierkante, lage bakvorm en schep

het beslag er in. Bak de sinaasappel cake ongeveer 30 minuten in de voor-verwarmde oven.

Maak het glazuur:

Pers het sap uit een halve sinaasappel. Roer er de poedersuiker doorheen tot een klont vrij glazuur. Haal de cake uit de oven en bestrijk de cake meteen

met het glazuur. Laat afkoelen en snijd de cake in blokjes.

4 augustus 2012, van Amber



nu nog het "zoete" glazuur erop kwasten


nu nog even afkoelen.....



Geplaatst op 11 augustus 2012 09:43 en 3508 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 aug 2012 14:59
En het was lekker!!!! Héél lekker......
Ik kan het weten...ik stond er bij en keek er na!!!!
Groetjes, Hans